InHomeLED

LED voordelen

Voordelen van LED

De meeste mensen weten wel dat LED verlichting zorgt voor een lager energieverbruik, echter heeft LED nog veel meer voordelen! Wij hebben alle voordelen voor je op een rijtje gezet.

  • Energiebesparing tot wel 90% (afhankelijk van de LED lamp en de omgevingsfactoren);
  • Aanzienlijk minder warmteontwikkeling dan conventionele verlichting;
  • LED verlichting start direct op, dus meteen 100% lichtsterkte;
  • LED heeft een lange levensduurverwachting. Afhankelijk van de LED lamp kan dit variëren van 15.000 tot wel 100.000 branduren;
  • LED straalt geen UV (ultraviolet) en IR (infrarood) uit, waardoor het armatuur veel minder snel zal verouderen;
  • LED is uitermate geschikt voor koele omgevingen;
  • LED lampen zijn tril- en schokbestendig. Gloeilampen hebben een zeer gevoelige gloeidraad die bij vallen of schokken snel breekt waardoor de lamp onbruikbaar wordt.

 

De grootste LED misverstanden

Wij merken dat er veel misverstanden zijn rondom LED verlichting. Om alle twijfels weg te nemen, helderen we de vier meest voorkomende misverstanden voor je op:

Slechte kleurweergave? Nee!
Via de kleurweergave-index (CRI) wordt uitgedrukt hoe natuurlijk een lamp kleuren weergeeft. LED doet tegenwoordig niet meer onder voor halogeenlampen met een CRI hoger dan >80.

Koude kille kleuren? Nee!
LED is verkrijgbaar in zeer warm wit (1700K) tot daglicht wit (6500K). 3000K is een neutrale en veel gekozen lichtkleur en geschikt voor woonkamers, keukens en slaapkamers.

Armatuur aanpassen? Nee!
Wij bieden 1-op-1 LED vervangers aan voor conventionele lampen. Ze beschikken over plug-and-play montage zodat je geen aanpassingen hoeft te doen aan jouw huidige armatuur.

LED te duur? Nee!
Door de lange levensduur en een laag energieverbruik is jouw LED investering snel terugverdiend.

 

Er zijn geen producten die overeenkomen met de selectie.